Com ho fem

Mitjançant un vibrador fem caure les olives de l'arbre al dipòsit de la màquina, quan el dipòsit és ple, el descarreguem en un remolc, netegem de fulles, i rames i ja amb les olives netes anem al molí, hi anem un o dos cops cada dia, sempre buscant que les olives siguin les més fresques possibles, com més fresques són, mes qualitat té l'oli que se n'extreu.

 

En arribar al molí, que esta situat a 2 km de la finca, descarreguem les olives i es transfereixen en tolves d'acer inoxidable, de les tolves, d'aquestes tolves ja passen a la zona de rentat i premsa.

 

S'extreu l'oli mitjançant procediments mecànics i a baixa temperatura un cop tenim l'oli el fiquem en tancs individuals de 1000 litres per poder seleccionar els millors olis i fer el cupatge.

La nostra forma de treballar l'oli és la següent:

 

1. Emmagatzemen els olis cada dia en tancs diferents.

2. Encara que totes les oliveres són arbequines, els olis que en surten al novembre són molt diferents dels del desembre.

3. Al novembre són molt verds i picants.

4. Al desembre son més madurs i dolços.

Si un tanc no reuneix la màxima qualitat es ven a l'engròs i no s'envasa.

 

Un cop decidits els cupatges, l'oli retorna a la finca, on es transvasa a tancs d'acer inoxidable, quedant pendents de fer el tast al panell oficial de trast, on es puntua i valora, i ja només queda servir-lo als nostres clients.